@KTzone » 日常 - 情情愛愛 » 我有2個鐘意的人,怎麼辦?

2008-7-28 15:58 型妹板主
我有2個鐘意的人,怎麼辦?呢2個人都係我在教會認識的,他們一個叫莊偉,一個叫Tommy。莊偉就18歲,個樣好帥又多才多藝,但係因為我年紀同佢差太多,所以冇咩話題。而Tommy雖然19歲,但係就對我好好,我哋有好多話題,我哋一齊的時侯咩都講,同地一齊的時侯我好開心,但係我得12歲,同埋莊偉我講過佢鐘意比較成熟的女仔,我而家個心好煩,我係咪應該放棄莊偉,而去同Tommy表白?:mad2:

2008-7-30 11:16 傻傻傻~~小俊
你咪直接white情信比人lol!

2008-7-31 12:09 型妹板主
我就係五夠膽寫信比佢丫嘛!

2008-7-31 14:09 傻傻傻~~小俊
我比d信心比你...比左

2008-8-1 22:20 型妹板主
玩野呀!

2008-8-5 10:34 ella520u
其實我覺得你應該比多D時間比自己,認真去諗下應5應該接受佢地任何1個...睇下邊個先至係最适合自己

2008-8-5 20:34 型妹板主
[quote]Originally posted by [i]ella520u[/i] at 2008-8-5 10:34 AM:
其實我覺得你應該比多D時間比自己,認真去諗下應5應該接受佢地任何1個...睇下邊個先至係最适合自己 [/quote]
多謝曬!:01:

2008-8-6 11:34 imlovinit
很小年紀喔你 =="...
不如另選其他目標吧..(例如15,6,7歲個D)
tommy也可能只係當你弟兄姊妹一樣 所以對你好
別令到最後讓大家尷尬吧~o~"

2008-8-6 16:52 型妹板主
[quote]Originally posted by [i]imlovinit[/i] at 2008-8-6 11:34 AM:
很小年紀喔你 =="...
不如另選其他目標吧..(例如15,6,7歲個D)
tommy也可能只係當你弟兄姊妹一樣 所以對你好
別令到最後讓大家尷尬吧~o~" [/quote]
不過我真係好鐘意佢噯!:38::54::22:

2008-8-6 18:03 bsun
12岁?咁细个,现在讲情讲爱,是不是早左滴了啊?或者等你再大几年至去考虑呢个问题啦,12岁真是太细左滴了,乜野都做唔到

2008-8-8 09:05 型妹板主
[quote]Originally posted by [i]bsun[/i] at 2008-8-6 06:03 PM:
12岁?咁细个,现在讲情讲爱,是不是早左滴了啊?或者等你再大几年至去考虑呢个问题啦,12岁真是太细左滴了,乜野都做唔到 [/quote]
我個朋友12歲未夠就有男朋友啦!:04:

2008-8-9 08:57 imlovinit
....= ="好小朋友 看你的對話

你朋友12歲未夠有男朋友...所以你覺得你也應該有?

不過算啦 也沒無妨既 你就試試去感受下戀愛是什麼

吧 唯一擔心的只是 你很可能會受到很大的傷害..怕你

傷不起 成年世界不是這麼簡單

2008-8-11 05:56 林金水
不要受到“ 別人有 ,你就要有或大家都這麼做”的影

响,而是問問內心你到底是不是真的喜歡。

人終是要經歷跌到,才會成長嘛。

只要你承受的結果,那就去做吧

祝你好運。

:25:  要:51:唷

2008-8-11 08:48 型妹板主
[quote]Originally posted by [i]imlovinit[/i] at 2008-8-9 08:57 AM:
....= ="好小朋友 看你的對話

你朋友12歲未夠有男朋友...所以你覺得你也應該有?

不過算啦 也沒無妨既 你就試試去感受下戀愛是什麼

吧 唯一擔心的只是 你很可能會受到很大的傷害..怕你

傷不起 成 ... [/quote]
雖然我得12歲,可是以經比人飛過3次,所以吾會有咩傷到我。:41:

2008-8-11 08:49 型妹板主
[quote]Originally posted by [i]林金水[/i] at 2008-8-11 05:56 AM:
不要受到“ 別人有 ,你就要有或大家都這麼做”的影

响,而是問問內心你到底是不是真的喜歡。

人終是要經歷跌到,才會成長嘛。

只要你承受的結果,那就去做吧

祝你好運。

:25:  要 ... [/quote]
多謝支持,我會加油的。:27:

2008-8-12 01:25 imlovinit
[quote]Originally posted by [i]型妹板主[/i] at 2008-8-11 08:48 AM:
雖然我得12歲,可是以經比人飛過3次,所以吾會有咩傷到我。:41: [/quote]
你真不簡單...哈

2008-8-17 19:37 sin_茵
12鐘意d18唔係無可能架..但係你唔好咁花心啦!!我支持你!!做個朋友呀!

2008-8-17 19:40 sin_茵
但係你唔好見到人有就想要啦!!
等係慢慢大個先好拍呀!!

太早了,過3~4年!

2008-8-21 05:10 snowboarding
are u kidding, really only 12????????

頁: [1] 2