@KTzone » 日常 - 情情愛愛 » 一 個 瞹 情 故 事(曾經歷)<<永遠都說「我愛你」

2008-6-19 21:06 深__兒|S仔
咩叫永遠的愛?我想你睇咗下面依個故事就明白

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

係一間中學,有一個傳說.就係以前係依間學校有一段愛情

有一對男女佢地都係中一,上咗中學佢地你同一班

佢男仔主動問個女仔「你叫咩名呀?」

個女仔只係微笑,并係答個男仔

之後個男仔,就去睇個人名表

終於知道個女仔叫咩名啦,個男仔就問個女仔

「你係唔係叫xxx呀?」

個女仔終於都開口同個男仔講「係呀!做咩呀?」

男仔就回答「無法我想同你做個朋友姐!唔知可唔可以呢?」

個女仔就同佢講

「既然我地係同一班,姐朋友啦!」

從此個男仔同女仔就做咗朋友

係依兩個月,個男仔同個女仔,有傾有笑,好有默契

直至到第三個月,個男仔就同個女仔講

「我有啲野想同你講呀」「咩呀?」

「其實我已經中意咗你好耐!」「我都係!」

「不如我地拍拖丫!」「好呀!」

從此個男仔同女仔就拍拖啦

到咗中二,個女仔就問個女仔

「你有冇真正咁愛過我呀?」

個男仔就答「有呀,如果唔係,我點會同你拍拖姐?」

女仔就講「既然你愛我~ge~,點解咁耐都無同我講過一句我愛你呀?點解呀?」

個男仔無答個女仔,個女仔就同個男仔講

「點解唔答我呀?既然係咁,我地分手啦!」

個男仔講「點解分手呀?點解我唔愛你呀?我同你拍拖,正因為我愛你,我唔想放棄你呀!」

個女仔就同男仔講「既然你真係愛我~ge~,你依家同我講我愛你呀!」

男仔講「我愛你丫,傻豬!」

到咗中三,個女仔患病入咗醫院

個男仔就每日放學都去醫院探個女仔

佢每一日都同佢女仔講係學校發生的事情

去完醫院,個男仔都會去教堂

祝個女仔早日康復,係每一句後面,都有一句我愛你

到咗情人節個日,個女仔突然病發

個男仔知道後,就去醫院睇佢

但去到醫院後,個女仔已經過咗生啦

個男仔就講「點解呀?點解呀?點解你要離開我呀?你起身答我呀!」

突然有個護士俾咗封信個男仔

原來封信係個女仔寫~GE~

裡面講

「好多謝你咁愛我呀,我想你睇到依封信個時,我已經離開咗人世,今日係情人節,我

好想同你一齊過,但係唔得,我好想你記得我,直到永遠,我好想同你講,我永遠愛你

,愛你一生一世!」

個男仔知道後,就同女仔講

「傻豬,我永遠都會同你講,我愛你!」

個男仔吻了一下個女仔!

三年後,個男仔無忘記到個女仔

2008-6-19 23:08 mr.mark
喎,閣下有冇睇過一套叫做玻璃之腦,佢係由著名漫畫家手塚治蟲的創作,同你呢個故事有異曲同工之妙,唯一唔同就係故事由兩個小孩開始。兩者都好感人的T_T

2008-6-23 08:21 車頭賭聖
真係好感人

2008-6-24 01:58 markneon
真係感人, 不過不希望發生在任何人身上...
所以要珍惜及感恩

2008-7-20 19:47 S!u穎_1121
好感人唷~T__T
係咪你既愛情史黎架@@?
anyway,點刀好na
今後要好好珍惜你既至既人唷~

頁: [1]