@KTzone » 日常 - 情情愛愛 » 愛情算是什麼? 我也會心痛.心傷的

2008-4-26 12:54 CRB
男人
認識了我.
假話.笑話-哄你.
關心你.日日都比電話你.
追你.溝你.為一目的就是要得到你.

追到上手?
戀不像戀.愛不太熱愛的?
算是什麼?!

難道是.....
交易?一點也沒得到!(不渴望是這回數)

同佢一齊左差不多一個月.
從來沒有他自動的說找我.
只有想見的晚上要趕bus去找他?
見面聊天不多一兩句.怎算是伴侶?

街沒出過.
男朋友在電話聊一句話也可不說.
話題從不是他開.挑起話題的只是我.
5分中也不到就願斷線.
難道真的不想再跟我有任何聯絡嗎!?

線上online的msn chat也不回我話.
明明電話中聽到你有在msn chat
為何總荒荒言言的對我說話?
每晚來電互電只會叫我[早點訓]

難道你以為我沒感覺?去傷去痛嗎?
你沒心戀愛!
是否等我開口說分手嗎?
這不是真的對嗎?欺騙自己吧!

試過一次跟男朋友說分手.

但...
忍不了.哄回他

說分手沒嘈交.沒對話.
你沒哄我話,更沒有挽留的意思.

是我跟你說對不起.
我不想分開.
你回話說:[你想點嗎?]
給你電話,你只會說.[我無話要同你分手.係你自己話分手.你自己唔知嬲乜.]
為什麼你不給我電話?  你只回話:  [我等你打電話黎.等你嬲完自然會比電話我]

唉!問題是.如果我沒有給男朋友你電話?你會找我嗎?
還是以後也不會給我電話.等我給你來電?

再一起過.!

比起以前的更差.
你沒說要想見我.

你不愛跟我聊天.只會給朋友電話,
不愛chat wif me? 只會msn於朋友?

難道這叫戀愛嗎?

沒天天見面.
一個月最多只見5次面.
電話通話每次不夠5分鐘就收線.
每次聊天套他說話.就是收線的尾聲!
他不愛我問他話.心情便會差.
想知你天天行程近況.你更表示不需講.
說是在我面不會說謊.
但...背後的時候會否找新女友?
要我憑什麼對自己說要相信你.?
有什麼話可證明你愛我?
你有沒有優點?
想清一點.真的沒有!

沒說過要去街.                    (沒提過)
沒說過一起進餐.                 (請的更沒有)
沒說過你要跟我快樂!             (哪有這話題)
想你跟我說些甜絲絲的話可嗎?     (要求高嗎)
每天來電話一個10分鐘話說可嗎?   (朋友比較重要)

睇到呢篇野既你地.
比d意見好嗎?!
我係咪應該要同佢分手?!
佢唔係一個好會戀愛的人.
我連他普通朋友也比不起
佢一d都唔會關心我.
似係各有各行

2008-4-26 17:40 mr.mark
他當初追你,有乜目的?
係想證明自己追女仔有一手?
還是覺得自己(男方)矜貴?
定係在朋友面前炫耀?
為何我這樣說?係因為有很多人認為有兩類的女仔會易"蝦"的:
第一類係太被動的女仔,那類女仔因為被動,很易被對方指指點點,呼呼喝喝,要你的時候就愛你,唔要你的時候,就當你係玻璃透明咁遺棄你,因為佢地認為呢類女仔唔會有勇氣分手,就算有都很快復合,做就令佢地覺得自己好矜貴,覺得有個傻女等佢,到時就可以在朋友面前炫耀啦。
第二類就係太"痴"身,(對唔住,唔識打個痴字,所以用住呢個先,不便之處,敬請見諒。),我以前在某間超市工作時,我那位師兄有個女朋友,阿嫂係非常"痴"身的,上班、午飯及放工都好似阿媽湊仔咁貼住佢,佢地已經發生咗關係有兩年,(這事係兩多年前),而家應該係四年啦,不講這些。講返正題,就係因為"痴"身,另對方認為我地都未結婚就check住哂,唔駛掛!正因如此,他就冷落你,甚至找另一個女仔來奚落你。
最後我想講就係,與其浪費時間等他回頭,倒不如徹徹底底分手,佢又唔駛煩,你又可以不再為佢而心痛,不是嗎?

2008-4-26 17:43 mr.mark
其實我想跟你說,我已經二十四歲啦,連第一次拍拖都未試過,想識女仔但又冇勇氣呢,之前三月上網時都算係識咗個,但是可能我太"痴"身,跟你的情況一樣,導致那個女仔都驚咗我,已經到現在都msn過了,=.=。
如果你唔介意的話,我想跟你做朋友呢,我都想找個女仔拍拖,因為弟妹都已經有,而自己就仲係一個獨男,希望你可以俾個機會我能夠結識你,在下希望大家先做住網上朋友,可以嗎?
在下的msn︴email][email protected][/email]
如果你對在下的文章有任何意見的話,都歡迎你msn給在下,讓我可以從中學習。

2008-4-27 05:43 sanji1314
我睇完之後極度建議你同你男朋友分手,因為你同你依家依個男朋友一齊都只不過係一個月時間啫,我唔知你未同佢一齊之前識唔識,又或者佢係點追到你,但係我想問拍拖究竟係求咩先,係求開心嘛,一齊左既然發覺唔開心當然就要分開
但係我知道你之前都提出過分手,但係又搵番佢,你搵番佢我覺得有兩個原因:
第一:可能係你唔甘心之前要經歷好多事先可以同佢一齊唔甘心咁就無咗又或者係响佢身邊有好多對手要打低佢地先有機會同佢發展到
第二:同時係我覺得係最令你放唔低既因素~[甜蜜期]係呢段時期一對情侶會不斷咁响對方身上發掘,對方究竟鍾意咩,又或者佢究竟唔鍾意咩,當中會談及對方既過去,現在甚至乎將來,上至天文,下至地理,無所不談,更會用盡心思令對方開心快樂,會發覺對方身上好似有無限既可能性,係呢段時期永遠都係所有戀愛中最開心,最浪漫及令人最值得回想既時刻,當中既情侶絕大部份都係會愛得麻木,會覺得依家呢個人會係自己最後既愛侶,一定要同佢一生一世,我相信好多發展無耐既情侶,分左手又發現自己仲鍾意對方好想同佢係番埋一齊,又或者對方主動同你道歉,認錯就同佢响番埋一齊,都係因為呢個原因
另外[拍拖]呢段時期就係要嚟深入咁去了解一個人,呢個人究竟啱唔啱自己,可唔可以同佢走埋人生既道路,如果啱既咪可以繼續落去,去到[結婚]呢個過程,如果唔啱咪去到[分手]呢個過程囉~
我希望我呢篇咁大篇既野你會有心機睇晒佢,睇完希望可以幫到你,睇完最好你留番隻字等我知你睇個下^^
我唔係成日可以online今日有緣睇到你有問題,如果你第時仲有咩唔開心解決唔到你可以send去我個e-mail度,我一睇到可以儘快覆番一個意見俾你,幫你儘快解決問題
[email][email protected][/email]

2008-4-27 08:28 mr.mark
補回MSN([email][email protected][/email])。

2008-5-1 00:45 CRB
[quote]Originally posted by [i]mr.mark[/i] at 2008-4-26 05:40 PM:
他當初追你,有乜目的?
係想證明自己追女仔有一手?
還是覺得自己(男方)矜貴?
定係在朋友面前炫耀?
為何我這樣說?係因為有很多人認為有兩類的女仔會易"蝦"的:
第一類係太被動的女仔,那類女仔 ... [/quote]

佢想同我一齊.
佢朋友唔識我.都唔知同佢有同我呢個人拍拖~
我諗係第一類.不過唔會比佢指指點點~

THZ''
我已經同佢分左手啦.多謝你既關心-3-''

2008-5-1 00:46 CRB
[quote]Originally posted by [i]mr.mark[/i] at 2008-4-27 08:28 AM:
補回MSN([email][email protected][/email])。 [/quote]

^^*
ADD了=]

THZ''

2008-5-1 00:48 CRB
[quote]Originally posted by [i]sanji1314[/i] at 2008-4-27 05:43 AM:
我睇完之後極度建議你同你男朋友分手,因為你同你依家依個男朋友一齊都只不過係一個月時間啫,我唔知你未同佢一齊之前識唔識,又或者佢係點追到你,但係我想問拍拖究竟係求咩先,係求開心嘛,一齊左既然發覺唔開心當然就 ... [/quote]

我同佢一齊既野都唔算多.
你講得岩日子又唔多.冇咩值得我去愛佢.!

朋友都咁叫我.
唔好再同佢一齊-3-''
拍拖都係為左開心^^*

Thx''

2008-5-1 07:36 mr.mark
對唔住呢,現在才看你的回覆,唔好意思,我會多啲開msn等你的。

頁: [1]