@KTzone » 日常 - 情情愛愛 » 令我難以至信的 1 件事 ..

2008-3-7 17:07 A.Annie
這是我的故事 ..
放在心底裡總是不舒服 ...
所以藉著這裡抒發 ..

我和我的男朋友都差不多有 1 年了 ..
起初他是不太喜歡我的 ..
剛開始的時候 ,, 我為他哭過無數次 ...
但他卻毫無反應.. 只覺得我自己眼淺而已..

記得有 1 次 ..
我和他報了名去旅行 ..
就在出發前的 1 星期左右..
有1 天他突然玩失蹤`
我整日打他的電話都是沒有人接聽的..
望著電話.. 以為他遇到什麼意外 ...
下了班後 .. 我買了酒自我麻醉..
獨自在公園嚎哭 ... 然而再嘗試致電給他 ..
他終於願意接聽 .. 但聲線卻顯得不耐煩 ...
我那刻真的崩潰了 .. 他究竟有否發覺我是多麼的在乎他?
我力竭聲沙地向他說 :[你不喜歡我不緊要 .. 請你不要玩弄我的愛情!!]
儘管我說到底都沒有講到 分手 兩字 ..
但就這件事之後 .. 我對這 1 個人已經沒有了期望 ...

其實周遭的友好 .. 與及認識他的人 ..
都多番勸告我不要再辛苦自己了 ..
不竟我是有權選擇更好的男孩 .. ...
但我卻深信時間能改變 1 切 ..
我相信有 1 天他都會很在意我 .. 把我放在第 1 位的 ..

誰知道之後 .. 我竟然背叛了他 ..
搭上了 1個 男人!
其實男朋友和男人彼此是認識的 .. '
但他卻想不到我倆會有所發展 .,.

男人對我呵護備至 .. 細心又看透我的 1 舉1動
他的體貼入微使我覺得窩心 ...
世界上竟會有 1個這麼了解我的人在我身邊 ..
不知不覺我對他產生了 1 種感覺 ..
那感覺是愛慕 .. 是依賴 .. 是滿足 '
他不時會約我去 1 些 ...
我從來沒有去過的地方 ..
做 1 些我從來沒有接觸過的有趣事 ..
講 1 些我從來沒有聽過的久違歷史故事 ..
每個星期 .. 我便會期待他約會我 ...

有 1 次 .. 他可能按捺不住自己了 ..
在小巴上有力地與我十指緊扣 ..
然後偷偷地親了我 1 下... ..
我裝著睡 .. 但面額卻感到灸熱的 ..
當時我不知道如何是好 .. 但心底卻覺得是 1 種驚喜*
無奈的是 .. 這些舉動只能偷偷地進行 ..
在大街冷行 .. 鬧市公園中 ..
他會收起雙手`挽他的手也不能 ..
不竟他有家室 ... 萬一遇到熟人就糟糕了!

漸漸地 .. 我和男人都應該清楚彼此的心意 ..
但愛得無能為力 ...這 1 點令我停滯不前..
至於我與男朋友的關係..
就好像風水輪流轉似的 ...
他最近老是說想抽多 1 點時間來陪我 ..
但我根本沒這意欲 .. 來跟他渾噩..
我只想將所有私人時間奉獻給友人和男人 ..
剩餘的也情願留給自己偷閒`
不知怎麼說 .. 總覺得男朋友思想比較幼稚..
還是自己成熟了 ..?

這個 3角關係 .. 也差不多維持了 3個月了 ..
既然阻止不了`我只能讓事情自然地發展下去...

前幾天 ..
我與男人出去玩了 1 整夜 ..
就在那 1 晚 .. 我倆發生了關係 ..
事完 .. 我才責備自己.,.
這種荒唐的事情也能做得出來嗎?
但有些事情`我真的控制不了 ..

呼 .. 就讓我說得沒完沒了吧 ..
打完這 1 篇文章 ...
我的心頓時 放寬了很多 ...
如果有誰這麼有心機看完小妹的文章 ..
可以的話留個言給我吧`

2008-3-7 17:44 andyckc
[quote]Originally posted by [i]A.Annie[/i] at 2008-3-7 05:07 PM:
這是我的故事 ..
放在心底裡總是不舒服 ...
所以藉著這裡抒發 ..

我和我的男朋友都差不多有 1 年了 ..
起初他是不太喜歡我的 ..
剛開始的時候 ,, 我為他哭過無數次 ...
但他卻毫無反應.. 只覺 ... [/quote]
那你現在打算怎樣做:shocked2:

2008-3-7 17:57 faifai693
其實开心咪得囉.人生苦短

2008-3-7 18:34 A.Annie
[quote]Originally posted by [i]andyckc[/i] at 2008-3-7 05:44 PM:
那你現在打算怎樣做:shocked2: [/quote]

無咩打算 ..
都係果句`順其自然咁落去 ..
不過如果男朋友決定分手 ...
我會接受`亦唔會去強求d咩

2008-3-7 18:39 A.Annie
[quote]Originally posted by [i]andyckc[/i] at 2008-3-7 05:44 PM:
那你現在打算怎樣做:shocked2: [/quote]

無咩打算 ..
都係果句`順其自然咁落去 ..
不過如果男朋友決定分手 ...
我會接受`亦唔會去強求d咩

2008-3-8 19:17 kokokook
唔係風水輪流轉,係d男人賤
你唔理佢佢就會痴埋黎,上手又唔理你

besides,你都係早d同你個男朋友分手..
俾佢知道你俾綠帽佢帶就弊啦...

講到個個男人,如果我地叫你放手,我諗你都做唔到嫁啦
想點你自己心中有算係咪??

2008-3-9 10:13 chris9010
喂!你幾歲?試過就算!我自己都係有婦之夫!男人不能盡信,你要對每件事有保留,不要去得太盡

2008-3-10 03:50 A.Annie
[quote]Originally posted by [i]kokokook[/i] at 2008-3-8 07:17 PM:
唔係風水輪流轉,係d男人賤
你唔理佢佢就會痴埋黎,上手又唔理你

besides,你都係早d同你個男朋友分手..
俾佢知道你俾綠帽佢帶就弊啦...

講到個個男人,如果我地叫你放手,我諗你都做唔到嫁啦
想點你自己心中 ... [/quote]

我都覺得呢種係 1 個相對論 ..

至於分手呢 2 個字 ..
暫時時機太唔成熟喇...
雖然我知道呢d野拖得越耐就越衰 ..
但係實在有好多因素影響!

其實男人係唔會干預到我ge私生活 ..
我都唔會對佢有所期望 ,,
或者要咩名份果d ...

by the way~多謝你提供意見比小妹=]

2008-3-10 03:54 A.Annie
[quote]Originally posted by [i]chris9010[/i] at 2008-3-9 10:13 AM:
喂!你幾歲?試過就算!我自己都係有婦之夫!男人不能盡信,你要對每件事有保留,不要去得太盡 [/quote]

其實我未有 廿字頭 ..

係牙 .. 佢講 10句我都係信佢 6句 ..
我都知男人係唔可信ge~哈哈

thank your comment*

頁: [1]