@KTzone » 數碼 - 電腦用品 » 數碼 - 電腦軟件及系統問題 » 求急救,唔知點解而家down咩野都係唔完整

2008-1-5 15:50 shiuyungkin
呢個問題係幾個月之前開始發生
就算洗左機都係一樣
我而家就算down咩(game,影片,office等等),
無論係用咩down(windows,BT,flashget,thunder)
總之個file唔係細(大約100mb up)
開個file就會有error
bt down既野down完100%再重檢到99.9,down到100%又重檢又係99.9,loop,d game一樣安唔到
http down完就setup時一定話有唔知邊個檔案currope,解壓一樣有問題
呢個問題煩左我好耐,而家要做cit project想down MS word又係咁
火都黎
想問各位知唔知點解同埋有咩解決方法???
十萬個唔該

2008-1-6 19:24 shiuyungkin
加多少少野

而家我用係seven買黎既碟安都係一樣
又係話有file corrupt
咁有咩解救??

2008-1-7 09:39 scau
得閒清除你電腦內的所有暫存檔吧!

2008-1-7 19:37 shiuyungkin
[quote]Originally posted by [i]scau[/i] at 2008-1-7 09:39 AM:
得閒清除你電腦內的所有暫存檔吧! [/quote]
咁洗完機都一樣係咁...

2008-1-7 20:17 scau
首先我自認鄉里, 唔識得 D 火星文, 而且都唔多清楚你 D 講既洗機既定義, 有 D 火星人就話在執行緊 Windows 時放隻 Windows 碟落 CD-ROM 去執行安裝為之洗機, 如果係咁洗機法就祗會愈洗愈多暫存檔係度, 洗一次就衰多一次, 冇話好說了, 幫你唔到了.:04:

頁: [1]