@KTzone » KT意見議事廳 » 只是一個請求.. 請做做好心..

2007-9-22 01:52 kerrytsui
哩幾日都上唔到kt

講真我已經預左永遠都上唔返

但係見到自己d日記冇晒真係好心痛

我由2003年開始有打日記

有成千幾篇日記0係度

但係而家淨係可以back up到最近既100篇

我真係好想知道究竟有冇辦法可以比我back up晒咁多篇

真係求下你la..

我淨係想要返d日記ja..

好怕哩度又唔知幾時冇lala又上唔到

更加怕哩度真係會以後都上唔到!!

請盡量幫忙..

2007-9-22 02:21 加菲喵
我都係咁話.........

2007-9-22 17:29 小白貓
唉!好在我冇打日記的習慣但睇到各會員唔見左d日記,個心都好唔舒服!

2007-9-22 22:40 mandykwok
我都係 ........
我都想back up晒所有日記 ...

2007-9-23 01:22 manhin123456
我由05年開始打...
都可以算是日日打日記...
現在都有千幾篇日記了...
我都準備好kt總有一日會汁笠...
可能會係幾個鐘後ge事....
.....起呢個上唔到kt ge日子...
我超怕冇哂d日記....

當我上得返的時候...
.....開始做一種很傻的事....

backup我的日記...

對於我這個電腦白痴...
是一個最好的方法...

我用copy & 貼上的方法...
copy去word到.....
每個月的日記...開一個word file...
一個月一個月咁copy....
我copy了2日...一共3小時左右...
已經copy完了一共3年的日記....
....

雖然這個方法真的是很傻....
但ktzone最後backup得100篇...
真的冇乜用...可以話"廢"!!
......這未嘗不是一個方法...
有耐性的人可以試下.....

但~~希望有高人指點...
點樣可以按一個制就backup....
唔使好似我咁辛苦...

2007-9-23 09:38 Hon
可唔可以自己要backup既日期....
唔好硬性規定只能backup最近三個月....

頁: [1]